maandag, juli 03, 2006

2 juli 2006 : Reunie Familie Loones (afstammelingen Victor Loones - Justine Torreele)

Na er lang 'over gepalaverd' te hebben is het er eindelijk van gekomen : een eerste bijeenkomst van de 'familie Loones'.
We zouden het bescheiden houden in een aardappelloods van de familie Willy Sesier (achterkleinzoon van Victor Loones). Bij een temperatuur van 35° buiten was het er lekker fris vertoeven. Edith en René namen het voortouw in handen en begon aan de voorbereidingen. Lisette was de loods aan 't schoonmaken. Al gauw kwamen Edith's dochter Leslie, neef Amedée, Patrick en nicht Marianne meehelpen. Chantal zorgde voor de animatie. Het werd een gezellige bedoening. Tegen 12 uur kwamen de eerste gasten al aandraven en kregen er alvast een lekkere sangria om te starten. Michel Loones en z'n vrouw Nicole hadden er eventjes 400 km voor over om de onbekende Vlaamse kant van de familie te leren kennen. Vanuit Caen (Normandie-Frankrijk) waren ze 's morgens vroeg al vertrokken en om 11 uur stonden ze er al. Ook André Torreele en echtgenote hadden zich de moeite niet ontzien om in de laaiende hitte vanuit Wallonië af te zakken naar de kust. Amai dat Frans.... het was voor velen al lang geleden eens in die taal een conversatie aan te gaan. Tijdens de paëlla werden relaties allerhande uit de doeken gedaan. Aan de hand van een diavoorstelling werden vele oude herinneringen bovengehaald. Waar was de tijd van de koffietafel bij tante Angèle ?
En wie er de 'courage' nog voor had, kon tussen de lekkere roomijs met aardbeien en de koffie het 'familieboek' nog eens inzien.

Onderaan enkele sfeerbeelden :

Et pour nos amies francophones :

REUNION DE LA FAMILLE LOONES (DESCENDANTS VICTOR LOONES-JUSTINE TORREELE).

Après maintes discutions, c'est enfin arrivé : une première réunion de la " famille Loones".

Nous avons décidé de l'organiser simplement dans la remise des pommes de terre de la famille Willy Sesier (arrière petit-fils de Victor Loones). Par une température extérieure de 35°, il y faisait bien frais. Prenant l'initiative Edith commença les préparatifs. Ce fût un remue-ménage très agréable. A midi les premiers invités furent accueillis avec une sangria. Michel Loones et son épouse Nicole n'avaient roulé que quelques ......400 km pour rencontrer la branche "Flamande" de la famille. Partis très tôt de Caen (Normandie-France), ils arrivèrent aux environs de 11 heures.
André Torreele et son épouse n'avaient pas hésité une seconde à venir de la Wallonie vers la côte par cette chaleur. Bon Dieu la langue française........ Pas mal d'entre nous n'avaient plus conversé dans cette langue depuis belle lurette .. Pendant la dégustation de la paëlla les langues se délièrent et lors de la séance "diapo" beaucoup de souvenirs ont refait surface. Où était le temps de l'après-messe"café" chez tante Angèle ? Dégustant une coupe glacée aux fraises les plus courageux pouvaient encore feuilleter l'album de famille.

Voici quelques photos d'ambiance :


Tijdens de koffie en de afwas zijn er ook nog vele interessante weetjes naar bovengekomen.

We doen het zeker nog eens over............. de afwezigen hadden weeral ongelijk

1 opmerking:

Anoniem zei

spijtig dat ik niet was uitgenodigd...

Torreele Tania

Naamreeks Marcel Loones

Naar aanleiding van het overlijden van Marcel Loones heb ik zijn naamreeks opgemaakt. Misschien bent u familie van hem ?