zaterdag, juli 22, 2006

I-6. LOONES César AloysiusCésar Loones werd geboren te Oostduinkerke op 30-03-1852 als 6de kind van Franciscus Loones en Amelia Florizoone. Hij was landbouwer. Huwde op 26-06-1880 te Nieuwpoort met Louisa Wyckaert. César overleed te Nieuwpoort op 30-08-1931. Zij woonden te Nieuwpoort in de Kokstraat 53.

Ze hadden een gezin met 4 kinderen :
I-6.1 Medard Loones
I-6.2 Louis Loones
I-6.3 Leon Loones
I-6.4 Césarine LoonesI-6.3. Familie Leon Loones

Léon was ook met zijn ouders en broers mee verhuisd naar de verre Franse Normandie. Samen met z'n oom Victor Loones,tante Justine Torreele en hun kinderen vluchtten ze voor de gruwelijke eerste wereldoorlog. Léon zou er blijven wonen.

Linkerfoto : de 3 kinderen van Léon Loones
(vlnr : Albert, André en Marcel Loones-kleinkinderen van César Loones)
Rechterfoto : Marcel Loones, die later huwde met Germaine Loones
(dochter van Médard Loones - zoon van Victor Loones)

Een familiefoto van Germaine en Marcel Loones met hun 4 kinderen : vlnr Claudine, Sylvie, vader Marcel, achteraan Michel, vooraan moeder Germaine, Daniel - (Claudine en Daniel zijn een tweeling). Deze foto is genomen op de 50 ste huwelijksverjaardag van Germaine en Marcel)

Hieronder het huis van Marcel en Germaine Loones in de Normandie.

I-6.4 Familie Césarine Loones

Césarine Loones werd geboren te Nieuwpoort op 03-12-1890, overleed te Sint-Amandsberg op 14-01-1939. Zij huwde een loods, Arthur Cloet. Césarines zoon, Louis Cloet werd ook loods en woont momenteel met z'n vrouwtje Lenny in Vlissingen met een prachtig panoramisch zicht op de scheldemonding. Zij hebben op hun beurt één van hun 4 kinderen die ook loods is......

Geen opmerkingen:

Naamreeks Marcel Loones

Naar aanleiding van het overlijden van Marcel Loones heb ik zijn naamreeks opgemaakt. Misschien bent u familie van hem ?