maandag, oktober 15, 2007

Geboortehuis kinderen Victor LOONES & Justine TORREELE

Door mijn opzoekingswerk was ik te weten gekomen dat m'n overgrootvader Victor LOONES na z'n huwelijk in 1882 te Oostduinkerke boerde in de Labeurhoek nr 7 te Oostduinkerke (Zelte).
Samen met vrouw Justine TORREELE, hadden ze daar 12 kinderen zien geboren worden. Nog 5 andere kinderen zouden geboren worden op de hoeve 'De Violette' te Sint-Joris Nieuwpoort.
Vandaag had ik het genoegen kennis te maken met de huidige bewoners van de Labeurhoek nr 7 - nu Zouavenpad 4 genaamd- .
Boerderij anno 1917


Momenteel woont Charles Verdievel er met z'n echtgenote Denise Goderis. Charles kwam er als kleine knaap van 3 jaar met z'n ouders wonen, zo'n 77 jaar geleden.
Per toeval kwam Charles te weten dat de hoeve ook een naam had. Een vroegere bewoonster, mevr. Desaever (in 1983 was ze al in de 80 jaar oud) wist hun te vertellen per brief dat de boerderij de naam 'de Sterre' droeg. Charles is zich daarin wat gaan verdiepen... en ja hoor. De boerderij bestaat al sinds eeuwen.


brief van de vorige bewoonster Mevr. Desaever uit Halle

De huidige bewoners van de hoeve : dhr. en mevr Charles Verdievel1 opmerking:

Herman zei

Mevrouw, Mijnheer, een aangetrouwd familielid Mw. Nathalie Decroos is in Oostduinkerke geboren in de Labeurhoek N° 168, haar ouders Frans Decroos- Sophie Deschoolmeester waren landbouwers. Nathalie huwde met een Derave uit Lo. Kunt u mij iets meer vertellen over de Labeurhoek ? Hartelijk dank. Herman Derave. El Médano Tenerife.

Naamreeks Marcel Loones

Naar aanleiding van het overlijden van Marcel Loones heb ik zijn naamreeks opgemaakt. Misschien bent u familie van hem ?